Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions below.
The idea of life in outer space has been talked about for a long time. Some scientists say that life development on Earth was far too unlikely for it to have happened anywhere else. Things had to be perfect for us to make it on this planet. Other scientists say that space is too big. Stars and other planets are far too numerous for there to be no other life in the universe.
For many years, there have been reports of visitors from other planets. People all around the world have claimed to see alien spaceships or even aliens themselves. There have been glimpses of these so-called UFOs (unidentified flying objects) flying through the air and they have even been captured on video. Some Americans believe that the U.S. Army found an alien spaceship crashed in the desert and then lied to the press about it. Although these sightings may be true, scientists have not found significant evidence that aliens exist.
If you go out into the countryside on a clear night and look up, you can see thousands of stars. Those stars make up a tiny part of our unniverse. There are more stars, planets, and galaxies than we can count. Even the smartest scientists can’t even come close to defining how big space is. The number of possible stars and planets out there is bigger than our ability to count. If we are really on the only planet that can sustain life, then we are very special in a universe full of amazing things.
Why does the author mention “reports of visitors from other planets”?
A. To raise the issue of whether or not we are alone in the universe.
B. To give an example of people who do not believe in science.
C. To inform people that a spaceship crashed in the American desert.
D. To explain why scientists are not interested in studying aliens.
What would be the best title for this passage?
Mysterious Crash Landing in America
The Possibility of Life on Other Worlds
The Life and Times of an Alien Life
Visitors from Faraway Planets
According to the passage, what is NOT true about the night sky?
The stars there are only a fraction of the universe.
It has an uncountable amount of stars.
It proves that aliens are real.
We can see stars there.
What can be inferred about finding aliens?
Aliens can be found in the USA.
Scientists already know the truth.
It’s already been done.
It’s not possible yet.
What have some people claimed about aliens?
Aliens are always kidnapping people.
Aliens are extremely dangerous.
Aliens often appear in dreams.
They have encountered aliens.
The word “numerous” in bold in paragraph 1 is closest in meaning to ____.
The word “they” in bold in paragraph 2 refers to_____.
Answer the question before viewing the answer below
Question 1 Correct answer: A
– Some scientists say that life development on Earth was far too unlikely for it to have happened anywhere else.
– Stars and other planets are far too numerous for there to be no other life in the universe.
– If we are really on the only planet that can sustain life, then we are very special in a universe full of amazing things.
Question 2 Correct answer: B
The idea of life in outer space has been talked about for a long time. Some scientists say that life development on Earth was far too unlikely for it to have happened anywhere else.
Question 3 Correct answer: C
Question 4 Correct answer: D
Question 5 Correct answer: D
Question 6 Correct answer: A
Question 7 Correct answer: C