Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
The generation gap that was so in evidence during the 60s has resurfaced, but it is not the disruptive force that it was during the Vietnam era, a 2009 study suggests. The Pew Research Center study found that 79% of Americans see major differences between younger and older adults in the way they look at the world. In 1969, a Gallup Poll found that a smaller percentage, 74%, perceived major differences.
Today, however, although more Americans see generational differences, most do not see them as divisive. That is partly because of the areas of difference. The top areas of disagreement between young and old, according to the Pew Research Study, are the use of technology and taste in music. Grandparents are likely to have observed these differences in their who, teens, and young adults.
If large differences between the generations exist, why don’t they spawn conflict? The answer is twofold. First, the two largest areas of difference – technology and music – are less emotionally charged than political issues. The older generation is likely to be proud of the younger generation’s prowess in technology rather than to view it as a problem. As for the musical differences, each generation wants its own style of music, and the older generation can generally relate to that desire. Second, in the areas of difference, the younger generation to regard the older generation as superior to their own generation—clearly a difference trust from the 1960s with its crying rally of “Don’t anyone over thirty.” According to the Pew study, all generations regard older Americans as superior in moral values, work ethic and respect for others.
(Adapted from www.verywellfamily.com)
Which of the following could be the main idea of the passage?
Generation gap doesn’t cause a big problem in American families.
Different points of view are the main problem between generations in America.
The generation gap in the past was different from that in modern time.
The areas of differences in the generation gap have changed over the years.
Correct answer: A
Which of the following could be the main title for the passage?
A. The generation gap does not cause major problems in American families B. Differences of opinion are a major problem between generations in the US C. The generation gap in the past was different from that in the present day. grand
D. Various aspects of the generation gap have changed over the years
To do this type of question, you need to first read through the first few sentences of the passage to get an overview of what the passage is about. And this question should be left to the end after all the remaining questions have been completed.
Based on the following main ideas, the information is in:
Paragraph 1: State the reality of the numbers Americans can see, perceive the differences in the generation gap
Paragraph 2: Rebuttal that the fact in paragraph 1 is not an issue that most Americans do not see as a divisive point of view
=> From here the author begins to give the reason why although there are differences in the generation gap, it does not cause disagreements or contradictions, there are two main reasons which are the last two paragraphs…
So the issue around here is that the existence of a generation gap is not an issue in American families.
Answer A: exactly
Answer B: this answer information is not mentioned because the article only mentions the two biggest differences between generations: “technology” and “music”; did not mention the element “different point of views” => Kind
Answer C: the passage does not make a comparison between the past and the present on the issue of the generation gap. It’s merely giving statistics, past research to emphasize how large the difference has been so far but that’s not at all what’s causing the problem… => Kind
Answer D: this answer is completely wrong in meaning => Kind
The main idea of the text is that there are a variety of ways to approach problem solving. Whether it is a personal, professional, or academic issue, problem solving requires creative thinking, research, and analysis. The text discusses the importance of understanding the problem, generating solutions, evaluating the solutions, and taking action. Additionally, the text emphasizes the need for collaboration and communication, as well as the importance of being open to different perspectives. Finally, the text outlines the benefits of problem solving, such as increased self-confidence and improved decision-making skills. Ultimately, problem solving is a critical skill that can be applied to many areas of life.