Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 – 42
Grandparents are becoming the forgotten generation, with youngsters now too busy to listen to their stories from the olden days.
A study of 1,000 five to 18 year-olds reveals just 21 per cent will visit their older relatives to hear about how their lives were different in the past; such as where they worked, how it was living print the war, and how they met the love of their life. More than half of youths have no idea what their grandparent did before retirement – admitting they’d never thought to ask. Sadly, one in 10 admitted they are simply not interested in their grandmother’s or grandad’s previous job or talents and interests, and a quarter only turn up to see them for pocket money. But 23 per cent claim the reason they don’t know anything about their older relatives is because they don’t really get the chance to talk properly.
Geoff Bates, spokesman for McCarthy 8/. Stone’s Inspirational Generation campaign, said: We know this generation have lived full lives with heroic tales to tell and so much to offer, but how many of us have actually thought to ask these questions of our older family members? We want to shout about the amazing feats retirees older have achieved in their lifetime and put the spotlight on the wonderfully colorful lives of today’s people. We are calling on parents and children to talk to their students, to find out what they have done in their lives – and continue to do, and tell us all about it so we can give them the credit they deserve.”
Researchers found that although 65 per cent of youngsters do see their student every single week, 37 per cent claim this is only because their parents want them to. And while 39 per cent talk to their customers on the phone, Facebook or Skype at least once a week – 16 per cent once a day – conversation is rarely focused on what they are doing or have done in the past. Four in 10 kids have no idea what their proudest achievements are, while 30 per cent don’t know if they have any special skills or talents. And 42 per cent don’t spend any time talking about their grandparent’s history -and are therefore clueless about what their grandmother or grandad was like when they were younger. Perhaps due to this lack of communication and respect, just six per cent of children say they look up to their guest as a role model and inspiration. However, they’re both loving and friendly, while 43 per cent think they’re funny – with 23 per cent admitting they often have more fun with their elderly relatives than their parents.
Which of the following could be the main idea of the passage?
Grandparents are outdated people in their families.
Young people now do not concern much about their customers.
Grandparents are not interested in telling stories about their life in the past any more.
Young people are too busy to take care of their guests.
Correct answer: GET
Which of the following sentences can be the main idea of the passage?
A. Grandparents are the backward people in the family.
B. Children and grandchildren today no longer care much about their grandparents.
C. Grandparents are no longer interested in telling stories about their past lives.
D. Children are too busy to take care of their grandparents.
Based on the information in paragraph 1: “Grandparents are becoming the forgotten generation, with youngsters now too busy to listen to their stories from the olden days.”
Grandparents are slowly becoming the forgotten generation as today’s young people are too busy to listen to stories from their old times.