Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
It is a characteristic of human nature that people like to get together and have fun, and people live during America’s frontier days were no exception. However, because life was hard and the necessities of day-to-day living took up their time, it was common for recreation to be combined with necessary activities for survival. One example of such a form of recreation was logrolling. Many areas were heavily wooded, and frontier in order to settle an area it was necessary to move the trees. A settler could cut down the trees alone, but help was needed to move the cut trees. After a settler had cut a bunch of trees, he would then invite is neighbors over for a logrolling. A logrolling is a community event where families got together for a combination of work and fun. The women would bring food and have a much needed and infrequent opportunity to relax and chat with friends, the children would play together exuberantly, and the men would hold lively competitions that involved rolling logs from place to place as quickly as possible. This was a day of fun for everyone involved, but as its foundation was the need to clear the land.
The main idea of the passage is that in America’s frontier days ________ .
people combined work with recreation
people cleared land by rolling logs
it was necessary for early settlers to clear the land
a logrolling involved the community
Correct answer: A
The main idea of the passage is in the days at the US border ________ .
A. people combine work with leisure
B. people fake the ground by rolling logs
C. it was necessary for the people who settled here early to clear the ground.
D. moving wood together involves the whole community
Information in the paragraph’s topic sentence: “It is a characteristic of human nature that people like to get together and have fun, and people live during America’s frontier days were no exception. However, because life was hard and the necessities of day-to-day living took up their time, it was common for recreation to be combined with activities necessary for survival.” (It’s a natural human trait that people like to socialize and have fun, and those who live their days next to America’s borders are no exception. However, because life is tough and the demands are on. The essentials of daily life take up most of their time, so they often combine leisure with activities necessary for survival.)
Next, the author takes an example of logrolling to prove it. => The main idea of the passage is answer A.